Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

(Oude) fietsspullen gezocht voor het AK Dak- en Thuislozen!

Dit is een hulpvraag naar oude fietsspullen. Nodig voor het organiseren van het eerste officieuze Amsterdams Kampioenschap Wielrennen voor (ex) dak- en thuislozen op 23 september 2021.

De Streetwise Cycle race, wordt georganiseerd door WVA-clubkampioen en Nederlands Kampioen Omnium 30+ Koen Polder van de fietsenwerkplaats van de Regenboog Groep, in samenwerking met het team HVO-Querido Discus.

Koen: “Jij, ik en veel van onze fietsvrienden hebben allemaal over de jaren heen onze fiets en uitrusting verbeterd, gefinetuned. Veel van de ‘oude’ spulletjes hebben we weliswaar afgedaan, maar weggooien konden we ze niet. En juist dát, daar zijn wij naar op zoek. Een nieuwe bestemming voor je oude spul voor het Open Amsterdams Wielerkampioenschap voor Dak- en Thuislozen. Voordeel voor jou is dat door je oude dingen weg te geven creëer je ruimte voor nieuwe.

Dus die overvolle bak reserveonderdelen die je eigenlijk nooit meer gebruikt, dat uitpuilende schuurtje met oude wielen en frames, en die goede fietsbroeken die toch niet zo heel lekker zaten, alles op racefiets-gebied kun je nu doneren. In de sociale werkplaats van De Regenboog Groep bouwen we er dan racefietsen die ter bruikleen gesteld worden aan deelnemers en kleden we mensen als echte wielrenner.”

Je kunt je spul afgeven op de volgende plekken:

  • Fietsenwerkplaats achter Inloophuis Oud-West op de Bilderdijkstraat 184
  • Kantoor van De Regenboog op de Droogbak 1d
  • Huis van de Wijk de Meeuw op de Motorwal 300.

Maar we komen de spullen ook graag bij je ophalen. Mail op kpolder@deregenboog.org of bel op 06-39830234. We zijn afhankelijk van jouw donaties. Na het kampioenschap zullen de spullen worden gebruikt voor een wekelijkse trainingsgroep voor deze doelgroep.

Wat hebben we nodig? Eigenlijk hebben we maar één ding nodig en dat is alles!

  • Fietsen (oude) racefietsen, heel of in delen, alles!
  • Onderdelen (frames, wielen, sturen, derailleurs, remmerij, banden, pedalen) zeg maar: alles!
  • Kleding (fietsbroeken, helmen, shirts, schoenen, handschoenen), zo ongeveer alles dus!