Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Onze eigen Rick van der Kroon in prominentenkoers in Vreeland

[door Marco Postma]

Onze eigen Rick van der Kroon in Vreelandse prominentenkoers

Dit jaar bestaat het mooie dorp Vreeland 750 jaar. En dat moet gevierd worden. Bijvoorbeeld door een prominentenkoers te organiseren. En wie stond daar op zaterdag 22 augustus aan de start? Juist: onze eigen Rick van der Kroon!

Voordat Dutch Diamond Rick zich stortte op zijn carrière als zanger (lees hier meer) was hij een renner van een behoorlijk niveau. Hij koerste in de formatie van Jo Piels regelmatig in grote wedstrijden in binnen- en buitenland. Als inwoner van Nigtevecht reed hij ook vaak de ronde van het verderop gelegen Vreeland. Omdat Rick het moet hebben van zijn aanvallende manier van koersen is hij goed in het geheugen blijven liggen.

Want men benaderde hem of hij zin had om te starten in de prominentenkoers die werd georganiseerd ter ere van het 750-jarig bestaan van Vreeland. En zo stond Rick van der Kroon van de bescheiden WV Amsterdam-formatie zomaar aan de start tussen mannen als Joop Zoetemelk, Mathieu Hermans, Gert Jacobs, Jeroen Blijlevens, Bart Voskamp, René Beuker, Theo de Rooij, Steven Rooks en Maarten den Bakker!

rick van der kroon tussen de prominenten in vreeland 2

Rick met zijn dochters