Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Onze Federico de Marco 5e in GP Derksen!

[door Marco Postma]

Onze eigen Federico de Marco 5e in GP Derksen!

In zijn eerste maand voor onze club heeft de Italiaanse Almeerder Federico de Marco al direct een mooi resultaat behaald. Gisteren eindigde hij als vijfde in de GP Derksen, een sprinttoernooi dat werd gehouden op het Velodrome.

Aan het einde van het vorige seizoen nam Federico het verstandige besluit om te gaan koersen voor onze club. De afgelopen maanden trainde hij in het Velodrome om zich zo voor te bereiden op het komende wegseizoen. Afgelopen donderdag deed hij aan het einde van de vrije training nog even een test op de kilometer. Daar reed hij zo snel dat de houten baan bijkans vlam vatte.

Tussentijds had hij zich in zijn enthousiasme ook nog ingeschreven voor de GP Jan Derksen. En dat als niet-sprinter. Dus wat deed Federico? Van ver aangaan om zo de sprinters af te matten. In de eerste manche werd hij voor de laatste bocht ingehaald. Maar met een zwaarder verzet was hij de concurrentie in de volgende drie manches steeds te snel af. Zo werd hij dus vijfde in het veld van de Masters! Daarmee was hijzelf contentissimo, Italiaans voor super tevreden. Jammer genoeg heeft hij nog geen WVA-kleding dus reed hij in een neutraal tenue. Oja, bij de jonkies won Jeffery Hoogland voor Theo Bos.

(Bedankt voor de mooie foto Ping Sterke)