Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Mooi weer bij de WVA kromme en rechte sturen wedstrijd

Zaterdag 22 oktober, 2022 is het de 2de in de reeks tot tot eind december door gaat.
Ondanks het mooie weer, maar 10 deelnemers aan het vertrek, 4 kromme en 6 rechte sturen. 1 dame met een recht stuur aan het vertrek, dat dan weer wel.
Het parcours gortdroog, dus bij de meeste deelnemers ging er een barretje meer in de noppenbanden. De start bij de kromme sturen, Wouter Smaling alsof hij afgeschoten werd ging als eerste het veld in, Robin Hink in zijn wiel, ondergetekende als derde het veld in net voor nummer vier die mij al snel passeerde.
Op dit snelle parcours zijn de in ruime mate aanwezige Watt’s doorslaggevend
Bij het ingaan van de derde ronde word ik gepasseerd door Ello van Gelderen die met zijn rechte stuur een minuut na mij gestart is en al zijn duivels heeft ontbonden. Ik maak mij heel sportief even breed zodat zijn achtervolgers mij niet kunnen passeren. Ello is de voorzitter van ons cluppie, dan mag het toch?
Even verder maakt Ello een foutje bij het viaduct in de bocht en gaat onderuit. Tja watt’s te over maar een tekort aan technische skills dan gebeurt zoiets, gevolg de achtervolgers konden weer aansluiten.
Op dit snelle parcours zijn de in ruime mate aanwezige Watt’s doorslaggevend en Ello lost zijn kompanen, ze hebben hem niet meer terug gezien!
ik mijn vierde plek met hand en tand
Ondertussen verdedig ik mijn vierde plek met hand en tand ( niet zo moeilijk want er zijn maar vier kromme sturen van start gegaan) maar er rijden nog drie rechte sturen achter mij en eentje komt steeds dichterbij. Bij het passeren van de jury hoop ik de bel voor de laatste ronde te krijgen. Doordat het parcours zo droog is worden de ronden in recordtempo gereden en wordt de wedstrijd in plaats van vijf ronde, zes ronden.
Het is op en die gast achter mij haalt mij in de laatste ronde in. In ieder geval heb ik deze keer Hans Leijnse achter mij gelaten, voelt toch een beetje als een overwinning.f