Missie geslaagd: eerste bij 40+!

[door Bart van Breemen]

Missie geslaagd: eerste bij 40+!

Eindelijk zon en een lekkere temperatuur dus de arm- en beenstukken konden uit. Flink veel renners aan de start, waaronder Bob de Jong met een wit nummer (pas volgend jaar mag ie zwart) en een flink veld zwarte nummers. Het plan was in de gaten te houden of er zwarte nummers zouden ontsnappen dus voldoende voorin rijden. En omdat het Noord-Oosten wind was geen gekke dingen op het rechte eind doen.

Alle ontsnappingspoging werden echter snel geneutraliseerd en het koerstempo lag voldoende hoog om eerst maar eens een uurtje lekker mee te rijden en energie te sparen voor de finale. Het was wel opletten vandaag dus een goede training voor de alertheid. Voor het publiek was het ook leuk want het koerstempo lag bij de streep vaak rond de 50 km/u.

Na een uur gingen met de gebruikelijke tempowisselingen geel en rood eraf en was zwart aan de beurt. Een aantal witte nummers had ook bedacht om toch nog proberen te ontsnappen dus het tempo ging lekker omhoog en het werd rommeling. Een valpartij hing in de lucht. De laatste ronde gingen 2 of 3 zwarte nummers op avontuur en een op Stan Nelissen gelijkende Gaul renner sprong er naar toe. Dat leek me een goede gangmaker om ook een jumpje naar de koplopers maken. Dichterbij gekomen leek Stan wel wat groter dan normaal, prettig verder geen aandacht aan geschonken en pas na de koers bleek het een teamgenoot te zijn. Intussen waren we van het rechte eind en gingen we in een treintje richting brug. Vanaf de 4e of 5e positie greep ik mijn kans en ging vol gas de heuvel op om vervolgens zonder omkijken door te trekken naar de streep. De anderen heb ik niet meer terug gezien. Missie geslaagd: 1e 40+!