Koersverslag: zaterdag 7 maart 2015

[door Ed Bosse]

Koersverslag : zaterdag 7 maart 2015

ill campionissimo incognito, inschrijven en EHBO, en … hebben jullie de nieuwe website  van de Wielervereniging Amsterdam al gezien? Marco Postma heeft in no time een topprestatie geleverd, binnen drie weken de website gerenoveerd en hoe, deze nodigt uit tot lezen, de informatie is makkelijk te vinden en hij werkt ook op de smartphone en ipad of tablet. Natuurlijk staat nog niet alle informatie er op, maar de belangrijkste informatie is te vinden.

Vanmorgen om 10.00 uur op m’n carbon ros gesprongen, laptop in de rugzak en op naar Sloten. Frans van Rossum mijn wandelende vraagbaak onderworpen aan een kruisverhoor want ill campionissimo wil natuurlijk weten wie de ereleden en leden van verdiensten zijn van de WVA, zij krijgen een prominente plek op de nieuwe website. Ondertussen rijden de recreanten hun rondjes en omdat ill campionissimo niet tussen de wielen vandaag geen wedstrijdverslag, maar wel de uitslag waar ongetwijfeld fel om gestreden is.

Uitslag recreanten;

 1. Remco Kroon
 2. Camiel Swart
 3. Patrick Hassink

De foto’s die Dolly van de Laan maakte van de trimmerskoers vind je hier.

15.00 uur, alle hens aan dek, 192 renners ingeschreven, kramp in m’n vingers, zweet op m’n voorhoofd, Marcel Kamerling, Andre Demeulenaere en Ger Schor verlenen bijstand, de nieuwe indeling van de tafels en stoelen werkt!! De renners en rensters barricaderen tijdens het inschrijven niet meer de toegangsdeur. Het pak staat klaar voor vertrek, onze wedstrijdleider Ger Schor schiet de mannen en vrouwen weg. Het zonnetje schijnt maar er staat een verraderlijk windje, en dat kost menigeen de kop veel afstappers ondanks de grote groep. De zweep gaat er gelijk over, zes man rijden weg en dat zijn niet de eerste de beste; Robin Depruysenaere, Immo Depruysenaere, Arnoud Jansen, Daniel Abraham, Pascal Remmers en Pico de Jager. Ondanks dat het in het peloton niet stil viel wilde er maar geen georganiseerde jacht komen op de vluchters en die reden echt wel door, zo hard zelfs dat met nog twee ronden te gaan zij het peloton dubbelden. Ger Schor onze wedstrijdleider had nog geroepen dat zij achter het peloton moesten blijven rijden, maar er zat bij deze kleppers vandaag geen rem op. Als eerste Finishte de nieuwelingen,

Uitslag Nieuwelingen;

 1. Stefan Appelma
 2. Niels Jetten
 3. Bouk de Roeck

Uitslag Dames (geel rugnummer)

 1. Kirsten Peetoom
 2. Ingeborg Bremmers
 3. Lisanne Immerzeel

De 50+, met nog twee ronden te gaan bedankt Hans Leynse het peloton voor de gezelligheid en gaat er vandoor. Met nog één ronde te gaan sluit Ad Duin aan en die twee gaan voor de winst sprinten. Hans komt nog snelheid tekort en Ad trekt de winst naar hem toe. John Oudshoorn wint de sprint van het peloton.

Uitslag 50+;

 1. Ad Duin
 2. Hans Leynse
 3. John Oudshoorn

Bij de 40+ wordt het een massasprint die wordt gewonnen door;

 1. Dennis van de Meijde
 2. Charles Poelwijk
 3. Gert Dijkstra

De zes kleppers mochten een extra ronde rijden nadat het peloton was afgesprint, en ze waren niet allemaal meer fris, voor de jury was het makkelijk;

Elite/ Amateurs/ Sportklasse

 1. Arno Jansen
 2. Immo Depruysenaere
 3. Pascal Remmers

Met Paul van de Berg en Marco Postma weer terug op de fiets naar Almere, wind in de poepert en met soepele tred huiswaarts.

Tot volgende week en bezoek onze website