Koersverslag zaterdag 14 maart 2015

[door Ed Bosse]

Koersverslag zaterdag 14 maart 2015

Recreanten 13.00 uur: 78 man en Sandra Hoevelaken aan de start, na wat schermutselingen en drie kwartier koers rijdt een groep van 15 man weg. De premiesprints, geschonken door Evert Kroon werden een prooi voor John Oudshoorn. Inmiddels loopt de voorsprong van de kopgroep op tot 40 seconden. De kleppers in de kopgroep, Remco Kroon, Jeroen Slikker, John Oudshoorn, Camiel Swart, en John Mens die het natuurlijk niet van de sprint moet hebben maar geef hem geen 10 meter. Ondertussen een aantal renners die moeten lossen, oorzaak? Nog niet in vorm? Te koud? Of ging het toch te snel? Met nog vier ronden te gaan komt het peloton terug tot 25 seconden, met nog drie ronden te gaan vindt Sandra Hoevelaken het genoeg en zoekt de warmte op in de kantine. John Mens moet door een lekke band noodgedwongen de koers verlaten, De kopgroep nu met 14 man. De laatste ronde, wordt het een eindsprint of krijgen we toch nog een aanval. Twee man zijn in de aanval gegaan Rob van der Geest en Terwal. In deze volgorde komen ze over de eindstreep, John Oudshoorn wint de sprint van de kopgroep.

Uitslag recreanten;
1.    Rob van der Geest
2.    Terwal
3.    John Oudshoorn

Bekijk hier het hele foto album

Licentiehouders 15.00 uur

119 renners aan de start. Na een half uur koers het peloton nog compleet, er wordt hard gereden, regelmatig gaat het op een lint. Natuurlijk kost dat slachtoffers, onze eigen voorzitter Maurice Willems moet als een van de eerste de rol lossen, een excuus heeft hij wel, om 13.00 uur heeft hij ook bij de recreanten gereden. Met drie kwartier koers zijn er twee kopgroepen afgescheiden van het peloton dat zich nog niet gewonnen geeft. Na de volgende ronde zijn de twee kopgroepen samengesmolten, 16 man vooruit. Na een uur koers heeft de kopgroep een minuut voorsprong in deze groep favorieten voor de eindzege, Ronald Rol, Danny Becker, Immo de Pruysenaere en als enige 40+ in de kopgroep Gert Dijkstra.

De dames en de nieuwelingen in het peloton sprinten het eerst af na een uur en twee ronden (47,5 km.). De sprint wordt gewonnen door, Lisanne Immerzeel

Uitslag Dames (geel)
1.    Lisanne Immerzeel
2.    Suzan Hartog
3.    Liesbeth Zeeman

Uitslag Nieuwelingen
1.    Hidde van Veenendaal
2.    Wellington Roche

De 50+ die deze wedstrijd in het peloton hebben afgezien is de volgende categorie die afsprint. Doorkomst laatste ronde Ger Schor luidt de bel, de rode rugnummers nestelen zich op kop van het peloton, wie heeft nog snelle benen? En dan is het John Oudshoorn die het rapste is in de eindsprint. Voor deze klepper de tweede keer dat hij in de prijzen rijdt, bij de recreanten om 13.00 uur sprintte hij naar een derde plek.

Uitslag 50+
1.    John Oudshoorn
2.    Jan de Nijs
3.    Piet Kral

De 40+ in de kopgroep Gert Dijkstra die geen beurt heeft overgeslagen behaald in deze categorie een prachtige overwinning. Vincent Oostendorp ontsnapt met nog een ronde te rijden uit de greep van het peloton.

Uitslag 40+
1.    Gert Dijkstra
2.    Vincent Oostendorp
3.    Erwin Kistenmaker

De kopgroep bij de elite heeft het peloton op een ronde gezet en sprinten allemaal tegelijk af.

Uitslag Elite
1.    Thomas Kruithof
2.    Ronald Rol
3.    Bastiaan Bennink

Bekijk alle uitslagen van vandaag op MyLaps.