Koersverslag 40+ zaterdag 30 mei 2015

[door Bart van Breemen]

Koersverslag 40+ zaterdag 30 mei 2015

Het was mooi weer maar een beetje fris. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan clublid Gerrie Schoolenaar – indrukwekkend en respectvol zo stil als een peloton van 100 man kan zijn! – ging de koers van start.

Qua concurrenten zag ik dat Ello, Stan, Gert, Arjen, Ron en Maurice allemaal present waren, alleen Kistemaker ontbrak, Bosman was naar RWC Ahoy om daar bij de 50+ een zilveren plak op te halen en Rolf Hendriks was zich aan ‘t voorbereiden voor het Utrechts Tijdritkampioenschap. Het was een rare koers. Er werd niet echt heel hard gereden, je zou denken dat er dus een groepje weg zou komen maar alle ontsnappingspogingen werden toch snel teruggehaald. Blijkbaar stond er bij de Elite renners een hersteltraining op het programma. Dus ik heb lekker voorin het peloton gereden, beetje kletsen onderweg, een paar ontsnappingspogingen meegedaan en ook het nodige werk verricht bij het terughalen.

Zo kabbelde de koers een uurtje voort en ging het tempo er fors uit toe geel aan de beurt was. Er reed daarna een drietal renners weg, ik dacht twee rode en een zwarte. Als rood dan afsprint, blijft die zwarte alleen over om nog drie ronden weg te blijven. Gaat nooit lukken was mijn conclusie.

Echter, toen rood uit de koers was, gaf een aantal witte rennes toch vol gas. Op het lint had ik andere zaken aan mijn hoofd dan te checken of Imo de Pruyssenaere de boosdoener was. Waarschijnlijk wel. Met een rondje van 3:05 minuten (dan staat je teller dus bijna de hele ronde boven de 50 km/u) werden de, naar bleek, drie ontsnapte zwárte renners (foutje of ben ik zwart/rood kleurenblind?) aan flarden gereden. Spijtig voor Ello, Maurice en die derde gast, maar er was geen tijd voor compassie want de sprint kwam eraan! Na het rechte eind viel het tempo wind tegen stil dus toen greep ik de kans voor een lange eindsprint. Vanaf plek ongeveer plek 10 ging ik vol gas de heuvel op, sloeg onmiddellijk een een gat en ben zonder omkijken met alle nog beschikbare power naar de streep gereden. Resultaat: weer een mooie 1e plek! Arjen won de sprint van het peloton, 2e, en Gert Sombroek werd 3e. Het prijzengeld hebben we uiteraard onmiddellijk omgezet in bier 😉