Koersverslag 4 april 2015

[door Ed Bosse]

Koersverslag 4 april 2015

Na een week van storm, regen en kou, eindelijk een beetje beschaafd koersweer en dat was te merken aan het aantal deelnemers 89 recreanten en 160 licentiehouders gingen van start. Voordat de heren en dames coureurs werden weg geschoten, werd er een minuut stilte gehouden voor Jan Elshout. Jan was sinds mensenheugenis een vaste bezoeker van de koers op Sloten, was een kenner van de wielersport en een fijn mens met veel humor. Wij gaan hem missen.

De koers om 13:05 uur. Ja 5 minuten later omdat velen waarschijnlijk toch tot het laatste moment de weersomstandigheden hebben bekeken en een afweging hebben gemaakt om wel of niet te koersen, daardoor kwamen velen op het laatste moment inschrijven wat weer resulteerde in een lange rij voor de inschrijftafel. Renners stonden zelfs buiten in de rij. Met zweet op het voorhoofd, kramp in zijn vingers maar wel met een mooie nieuwe bril op zijn neus schreef John Mens op onnavolgbare wijze de heren en dames bij de recreanten in. Na de minuut stilte werd het peloton van 89 recreanten weggeschoten door Ger Schor. Van kiet af aan werd er een hoog tempo opgelegd en het peloton viel in drie stukken uiteen. Groep 3 en 2 kwamen weer bij elkaar en een 21 man tellende kopgroep bleef vooruit rijden, met nog 6 ronden te gaan ontsnappen drie dapperen uit de kopgroep, Mathijs Hondhorst, Rob van der Geest en Michiel Punt. Tot de voorlaatste ronde rijden zij als achtervolgd door een groep hongerige wolven, dan wordt eerst de kopgroep ingerekend door het aanstormende peloton en vervolgens worden de drie dapperen ingerekend. Het complete peloton stormt op de eindstreep af , de bekende kleppers zitten weer van voren!

Uitslag recreanten;
1. Rick van Hemmert
2. Camiel Swart
3. Jeroen Bosman (WVA)

Was het bij de recreanten volle bak, bij de licentiehouders om 15:00 uur mochten wij bijna het dubbele aantal vertrekkers inschrijven. Een koers van hollen en stilstaan met vele uitlooppogingen, na drie kwartier koers een serieuze kopgroep van 5 man, 4 elite renners en 1 40+ Hans van Leeuwen die zich meer dan behoorlijk kon meten met deze jonge goden. Toch nog twee vervelende incidenten (valpartijen) bij de 50+ ging onze Jan de Nijs onderuit, net twee weken een nieuwe fiets, dat doet zeer, niet de schaafwonden aan heup bil en knie, Jan ik hoop niet te veel schade, en als lid kan je voor de schade aanspraak maken op de brokkenpot (gelimiteerd bedrag). Bij de 40+ een onfortuinlijke renner die zich al had laten afzakken naar achteren omdat hij het betere trek en duw werk op kop wilde mijden en dan achterin tot val kwam. Beide renners zijn door de EHBO-ers behandeld en konden huiswaarts op eigen kracht. Ondanks een weigerende printer wist Ger schor toch weer een prima uitslag op papier te krijgen.

Uitslag dames (geel)
1. Lisanne Immerzeel
2. Susan Hartog
3. Iris Siemons

Uitslag Nieuwelingen
1. Leon Buijs
2. Ivar Immerzeel
3. Friso van Diemen

Uitslag 40+
1. Hans van Leeuwen
2. Jan de Vreede
3. Arno Schaafsma

Uitslag 50+
1. Rene Ransdorp (WVA)
2. Piet Kralt
3. Frank Nijssen

Uitslag Elite
1. Marco Doets
2. Dion Beukeboom
3. Frank Wessels

Er stonden ook fotografen langs de kant. De foto’s van Dolly staan hier. De foto’s van DirectFotoSport staan hier.