Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Koersen voor een roze koek!

Koersen op een roze koek, weer een mooi verhaal van de WVA zaterdag koers op de wielerbaan van sloten.

Het was het weekend van de hoogmis, de ronde van Vlaanderen die glansrijk werk gewonnen door MvDP door de beste man in koers er in de sprint op te leggen na 270KM. In de “live slow right fast” podcast van Laurens ten Dam, Stefan Bolt en Thomas Dekker werd er met bewondering gesproken over de RVV en kwam ook de goed prestatie van Tom Dumoulin in de Volta Limburg Classic aan bod. Maar ook Laurens had weer een koers gereden bij ons op de club en ondergetekende was erbij. Een kleine 80 man aan de start met en de winnaar Ruben van Randeraat die in ronde 1 weg rijd met 2 andere renners. Daar achter is het hollen en stilstaan we komen halverwege koers nog tot op 10 seconde van de kopgroep maar dan valt het weer stil. Het waait en peloton gaat regelmatig op de kant, voorin mee koersen want als het peloton breekt zit je mee.

Er was alleen nog een brommer in de koers LTD,

In de laatste 2 ronde van mijn kleur (rood 50+) gaat het hard en we hebben een gaatje met Daniel Abraham als brommer gaan we de laatste ronde in.

Arjan wel een roze koek en een colaatje kosten!

Er was alleen nog een brommer in de koers LTD, hij rijd de overige rode nummer terug en net op tijd voor de eindsprint sluiten ze aan. De winst bij rood gaat naar Marco Postma een echte sprinter en Arjan Vonk wordt 2de. Ik hoorde later in de podcast dat het Arjan wel een roze koek en een colaatje kosten!  Daniel en Laurens worden 4 en 5 in koers bij de echte mannen.Na afloop in het clubhuis worden de verhalen alleen maar sterker onder het genot van een Westmalle!

https://www.strava.com/activities/6921594276