Klimmen in het land van Kuifje

[door Erik Jan Bosch]

Klimmen in het land van Kuifje

Op Hemelvaartsdag toog een WVA delegatie bestaande uit Doeng Tong Liem, René Ransdorp (de adelaar/ klimgeit uit de Watergraafsmeer), Erik Jan Bosch, en Tom Icke van Excelcior naar Cahotte, België voor het klimcriterium Cahotte-Flemalle.

Daar aangekomen bleek het een rondje te zijn van 6 km, met stukken onvervalste Belgische betonplaten, een ziedende afdaling (max op de teller 77km/u) eindigend in een haakse bocht, waar heel wat remblokjes werden versleten, vervolgens een gemeen bultje voor men aan de echte klim begon, met echte haarspeld bochten met naar de finish vals plat met wind tegen. Weer eens heel wat anders dan Sloten.

Wij startten bij de categorie 50+, Tom bij de jonkies. Helaas duurde de wedstrijd van Tom niet lang, in de afdaling bij de bocht kreeg een voorganger een klapband, waardoor Tom uit de pedalen moest en niet meer kon terugkomen in het peloton. Bij de 50+ werd meteen vol gas gereden en twee man ontsnapten al in de eerste ronde. Na een paar rondes vond René het tempo bergop kennelijk te laag en reed weg uit het peloton met een andere renner en reden zo knap naar de twee voorste vluchters. Doen en Erik Jan wisten zich te handhaven in het peloton(netje). Het is in dit soort koersen wel zaak je krachten te doseren, gezien het feit dat je de klim 10 keer doet…. René eindigde knap als vierde, Erik Jan als achtse, Doen als tiende.

Een enerverende wedstrijd en de sfeer bij een Belgische koers is ook altijd top, dus onze dag kon niet meer stuk.