In memoriam: Gerrie Schoolenaar

Door Maurice Willems

In memoriam: Gerrie Schoolenaar

Toen ik bij de A.S.C. Olympia in 1983 begon met wielrennen en ook wel op Sloten reed leerde ik Gerrie Schollenaar reeds kennen als een Amsterdamse stratenmaker met dito humor, die in zijn vrije tijd veel energie stak in het wielrennen.

Hij kon heel rap aankomen en reed veel in combinatie/combine met zijn maten: Bert van Ingen, Shell van Geel en Gerard Daniëls in het land zijn wedstrijden, maar ook daarbuiten, zoals de Ronde van Luxemburg en het Wereldkampioenschap voor de Veteranen in Sankt Johann in Tirol. Begin jaren 90 was er van de W.V.Taxi Amsterdam eveneens een competitie met veel wedstrijden, waaraan eveneens werd deelgenomen met vele prijzen en feestjes. De vrouwen waren er veelal bij en zorgden voor een prettige gezelligheid. Zij waren zó verbonden met de W.V. Amsterdam, dat zijn vrouw Toos veelal Erna Snijders hielp of verving  met de bardienst.

Gerrie was een wielerliefhebber in hart en nieren en stimuleerde eerst zijn zoon Raymond en ontpopte zich later als een trotse opa, die veel kwam kijken. Na oplevingen van deze vreselijke ziekte, zagen wij hem nog regelmatig in het Velodrôme, maar mocht helaas deze laatste wedstrijd niet winnen. Wij waren vanuit Italië in gedachten bij zijn nabestaanden en wensen hen veel sterkte de komende tijd met het verlies van deze fijne man!