Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Kampioenschap van Amsterdam 2016 in woord en beeld

[door Ed Bosse]

Kampioenschap van Amsterdam 2016: eerste dag

Vrijdag 4 maart baggerweer natte sneeuw tovert de wereld in het Flevolandse wit. Geen weer om buiten kilometers te maken. Het alternatief naar de sportschool op de spinningbike. Op mijn smartphone heb ik een sport app waar ik een intervaltraining kan instellen naar de leer van Jos Geijsel: 30 seconden arbeid en 30 seconden rust dat 10 keer achter elkaar 5 minuten rust en opnieuw 10 keer herhalen.

Vervolgens met de groepsles meegedaan en tegen de strakke pakjes van de dames aangekeken: ook leuk! Na een verkwikkende douche naar huis gereden, met de auto natuurlijk. Thuis de verwarming stuk potverdikkie stervenskoud! verwarmingsmonteur gebeld, mijnheer er is een klep stuk zegt hij, als ik kom kost het € 180 voor de klep, € 60 voorrij kosten en € 80,- arbeidsloon voor het eerste uur. Tja even slikken, Ik denk er over na zeg ik tegen de monteur, stom, achteraf heb ik de hele avond met drie truien aan gezeten en zitten barsten van de kou. Vroeg mijn tampa ingedoken. Zaterdagochtend natuurlijk vroeg wakker een blik de wijde wereld in geworpen en geconstateerd dat het goed gevroren had, de grasvelden wit en de plassen op de weg bevroren. In de kou een warm bordje pap naar binnen gewerkt en een half uurtje besteed aan het ijsvrij maken van de auto ruiten.

Het parcours van Sloten hier en daar een beetje glad, de jeugd start een kwartiertje later zodat de gladde plekken door de zon ontdooid zijn.

Trimmers (40 deelnemers)

De trimmers starten een kwartiertje later, lange tijd blijf het peloton van 40 renners bij elkaar de laatste twee ronden ontsnappen weten twee renners te ontsnappen uit de greep van het peloton en mogen om de winst strijden.

uitslag trimmers
1. Thijs Geurts (WVA)
2. Michael Schnerr (WVA)
3. Chris Cappel

Nieuwelingen, junior dames en nieuweling dames (22 deelnemers)

Na drie drie ronden een kopgroep van vijf man, Stijn Ruiter, Ruben van der Pijl, Enzo Leijnze, Ivar Immerzeel en Wieger Gobel. Deze werken goed samen en bouwen een mooie voorsprong op. Bij de nieuwelingdames wordt het een strijd tussen Alysha van Neck en Rosan Koper. In de sprint is het Alysha van Neck die te snel is voor Rosan Koper.

uitslag nieuweling dames
1. Alysha van Neck
2. Rosan Koper

Lorena Wiebes mag nog twee ronden strijden met de nieuwelingen en wordt de kampioen van Amsterdam bij de Junior dames.

uitslag Junior dames
1. Lorena Wiebes

Bij de nieuwelingen probeert Stijn Ruiter (UWTC) in de kopgroep uit de greep van de mannen van de Amstel te komen. Hij wordt teruggepakt maar is ondanks deze kracht inspanning in staat om de mannen van de Amstel te verslaan in de sprint.

Uitslag Nieuwelingen
1. Stijn Ruiter (UWTC)
2. Enzo Leijnse (Amstel)
3. Ruben van der Pijl (Amstel)

De 40, 50 en 60+ ( 96 deelnemers)

Een levendige koers met veel uitlooppogingen van grote en kleine groepjes. Na 32 km. ronden nog geen definitieve afscheiding . Na 14 ronden rijden 14 man vooruit met een kleine voorsprong op het peloton. Ook deze uitlooppoging wordt teniet gedaan. met nog twee ronden voor de 60+ is Robert Godfroid (Ulysses) vooruit met twee renners uit een andere categorie. De laatste ronde! Robert nog steeds op kop daarachter het peloton in twee stukken. Robert pakt onbedreigd de volle winst en mag zich kampioen van Amsterdam noemen.

Uitslag 60+
1. Robert Godfroid (Ulysses)
2. Maas van Beek
3. Ron Smit

Het peloton in tweeën de 50+ categorie wordt beslist in de sprint. Hans Bal de is hier de snelste.

Uitslag 50+
1. Hans Bal
2. John Oudshoorn (UWTC)
3. Hans van Eijck

Bij de 40+ was het Jacco Konijn die superieur was in de eindsprint.

Uitslag 40+
1. Jacco Konijn
2. Theo Leenderts
3. Brian Burggraaf (Excelsior)

Sportklasse (52 deelnemers)

Na de tweede ronde 3 man in de aanval, natuurlijk je reinste renners zelfmoord! Deze worden dan ook weer ingerekend door het peloton. Ook in deze wedstrijd geeft het peloton de vluchters geen 100 meter de ruimte. Met nog 6 ronden te gaan het peloton nog compleet. Met nog drie ronden te gaan twee man in de aanval Rick Krijt en Martin Hoefakker. Helaas ook deze worden weer teruggepakt. Job Bosse de kampioen van Uithoorn rijdt de hele wedstrijd bij de eerste tien en is er op gebrand om het kampioenschap van Amsterdam aan zijn palmares toe te voegen. Een compleet peloton passeert de finish in de voorlaatste ronde. Wie zal hier de overwinning pakken? Zal het onze bloedeigen Marco Postma zijn? Of John Oudshoorn, die ook al bij de vijftig plus was gestart. Een pelotonssprint waar Bas Bervoets als eerste de finish passeert en gehuldigd wordt als de nieuwe kampioen van Amsterdam

Uitslag sportklasse
1. Bas Bervoets
2. John Oudshoorn (UWTC)
3. Marco Postma (WVA)

Een mooie eerste dag, strijdlustige renners en rensters en trotse kampioenen!

Duane van der Geld maakte weer prachtige foto’s. Bekijk ze hier en bestel de foto’s via deegee-foto.nl