Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Glibberen bij kromme rechte sturen cross

Zaterdag 18 november 2023
5e kromme/rechte sturen koers verslag door Ed Bosse
Nat, natter, natst!
Uitstekende omstandigheden voor de ware liefhebbers van de bagger.
Onder erbarmelijke omstandigheden vanmorgen vroeg herstel werkzaamheden aan het parcours gedaan. Jeroen kwam helpen en nam koffie en een banketstaaf mee. Hier en daar de paaltjes overeind gezet en de linten opnieuw gespannen.
Deze week waren de kromme sturen in de meerderheid. Elf deelnemers aan de start terwijl de regen gestaag op hun neerdaalde.
Annelies verwende de mannen met koffie en pepernoten
Een deelnemersveld die aan elkaar gewaagd waren, na de eerste ronde lag het veld nog dicht bij elkaar. Het was glibberen en glijden waardoor de snelheid niet hoog lag. Na de tweede ronde nam Ello gedecideerd de leiding maar echt afstand nemen tot zijn companen kon hij niet. In de laatste ronde moest hij alles uit het besmeurde lijf halen om de overwinning veilig te stellen.
Gijs was weer in de weer met de uitslag en deed dat zoals gewoonlijk op onnavolgbare wijze. Annelies verwende de mannen met koffie, pepernoten en krentebollen met kaas.
Paul had gelukkig weer een werkloze dag als EHBO-er en assisteerde Gijs.
Met dank aan de vrijwilligers die het met kunst en vlieg werk weer mogelijk maakte dat er weer in de blubber gespeeld kon worden.