Het geheime trainingskamp van Rob Bohte

[schrijver bekend bij de redactie]
Rob Bohte

Het geheime trainingskamp van Rob Bohte

Velen van jullie denken dat het Rob Bohte allemaal maar een beetje aan komt waaien. Niets is echter minder waar! De goede man schijnt zich nu al een week lang af te beulen op Spaanse wegen. Wij wisten beslag te leggen op zijn geheime trainingsdagboek. Hier volgt zijn relaas.

TRAININGSKAMP Mallorca 11-18 maart 2016:
Hoe kom ik in hemelsnaam in vorm voor het seizoen van 2016? Te weinig kilometers, te veel kilo’s en de jaren wegen steeds zwaarder. Het zijn de uitdagingen van een 50+ corredor die niet wil opgeven. De doelen zijn clubwedstrijdjes op Sloten (ze rijden steeds harder) en zeker nu het nieuwe clubhuis in 2016 het licht gaat zien. Enkele KNWU-criteria, met de ronde van Houten als ultimo concurso. Tel daarbij de zware Giro del Dolomiti georganiseerd door il campionissimo himself met een zeer sterke selectie. De reden voor een mijn trainingskamp is duidelijk. Echter een trainingskamp met de concurrenten van de Giro del Dolomiti is niet slim, sterker nog dat is het noodlot over je afroepen. Een dergelijke strategie leidt tot vormverbetering van iedere concurrent en dat moet hoe dan ook vermeden worden.

Hoe kom ik in hemelsnaam in vorm voor het seizoen van 2016? Te weinig kilometers, te veel kilo’s en de jaren wegen steeds zwaarder.

De oplossing ligt in het verleden, mijn ASC Olypimia-tijd kende een Mallorca trainingskamp in februari met de jeugdrenners bij Odwin Bink (oud-Olympiaan, een vreselijk harde-criterium-renner die nu voor een (bijna) zorgeloze fietsvakantie zorgt). Na enig mailverkeer kwam mijn deelname tot stand. Jeugdrenners konden niet mee, maar Ronny, Milko, Wim en Martin wel. Ik wist bij voorbaat dat dit een kilometerfestijn zou worden, ik moest zelf voor de HIT-momenten en nodige rustmomenten zorgen.

Tijdens het schrijven van dit journaille zit het trainingskamp erop. Morgen keer ik huiswaarts. Hieronder een opsomming van trainingsarbeid van de afgelopen dagen. Natuurlijk niet met ALLE details. Want wat schiet ik er mee op om de Dolomiticoncurrentie al te wijs te maken. Voor de beeldverslagen verwijs ik naar Facebook.

  • Dag 1 fiets testen (Isaac Bosson, gehuurd bij Odwin Binkie).
  • Dag 2 128 km licht “Ardennen” profiel
  • Dag 3 118 km vergelijkbaar
  • Dag 4, ik rust dag, de rest Randa ( daar ging mijn Randa trainingsessie, maar rust is vaak belangrijker dan hard trainen, maar dat weet de kilometervretergroep van de ASC niet, dduhhh).
  • Dag 5, gewoon heel veel KM draaien= 150.
  • Dag 6 heel veel klimmen , dalen en klimmen ( 2600 hm) totaal 140km; met taart zie video op FB
  • Dag 7 75 km rustig peddelen, de kilometervreters moesten de 100 op de teller krijgen, maar daar trapte ik niet in (mee) dus.
  • Morgen naar huis en dan even rust.

Ben benieuwd hoe het met de andere corredors gaat, maar ik voel wel dat de benen beter benne. Tot snel mannen van de WVA.