Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Freo ten Hove Nederlands kampioen master 55+

NK masters Aalten, 2 juli 2023 een verslag van de WVA lid Freo zelf.

Zondag was het NK voor masters in de verschillende leeftijdscategorieën, mooi selectief
rondje van 4,3 km met een heuveltje en een flinke wind. Er moesten 17 ronden worden
afgelegd.

volgens Jim van JOIN was ik er klaar voor

Mijn voorbereiding was goed, ik volg de trainingsschema’s van JOIN en volgens Jim van JOIN was ik er klaar voor 😉 . De wekker ging om half zes op en half zeven in de auto voor een ritje van anderhalf uur, de start was om 9 uur.

na een ronde of 6 verder ging het spel op de wagen

Ik startte bij de 55+ en wij startten samen met de 50+. Eerst mochten de 50+ers opstellen en daarna wij, ik stond daardoor vrij ver achteraan.
Na het startschot zo snel mogelijk naar voren gereden en toen ik een halfrondje later voorin kwam zag ik nog net de kopgroep van zes man vertrekken. Gelukkig alleen maar “zwarte nummers” 50+ers dus voor mij geen gevaar.

wat ontzettend gaaf!

De ronden daarna kwam er nooit een georganiseerde achtervolging op gang en na een ronde of 6 verder ging het spel op de wagen, de wind trok verder aan en de ene na de andere demarrage volgde. Uiteindelijk zijn we met z’n zessen weggereden uit het peloton, sterk
groepje met vier 50+ers en twee 55+ers. We hebben goed samengewerkt en flink doorgereden, daardoor hadden we al gauw een minuut op ’t peloton.
Ik durfde het in de laatste ronde op een sprint aan te laten komen met Gerald Keijser, mijn 55+ medevluchter. Dat lukte ook en nu Nederlands kampioen, wat ontzettend gaaf!

Het podium bij de 55+

1. Freo ten Hove
2. Gerald Keijzer
3. Pierre Deen