Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Freo ten Hove haalt gouden brevet in Marmotte Granfondo 2018

Afgelopen zondag 8 juli hebben Freo ten Hove en Michel Springer deelgenomen aan de prestigieuze Marmotte Granfondo 2018. Freo schreef er een mooi verslag over!

De start was in de ochtend om 7 uur en er werd gestart in 3 groepen. Wij zaten gelukkig in de eerste groep van 2000 mannen en vrouwen, na ons kwamen er nog 6000! Het ging rap van start met een gemiddelde boven de 40 km per uur tot aan de voet van de Glandon en daar rekte het peloton zich uit tot een lang lint en was het ieder voor zich. De Marmotte Granfondo 2018 is een cyclo van 174 km en 5000 hm voert over 4 Alpenreuzen van de buitencategorie;

  • Col du Glandon
  • Col du Télégraphe
  • Col de Calibier
  • L’Alpe d’ Huez

Boven op de Glandon was de eerste ravitaillering en daarna volgde er een geneutraliseerde (gevaarlijke) afdaling. Deze telde dus niet mee voor de tijd. Voor ons tevens de gelegenheid om rustig te eten en te drinken. Onderin de vallei werd de tijdmeting weer getart en hebben we een groepje opgezocht om samen de vlakke km te fietsen. Dit lukte en we begonnen dus fris aan de Télégraphe en de Galibier. Vooral de Galibier is erg zwaar, niet alleen vanwege het stijgingspercentage bovenin (continue 9-10%) maar vooral ook vanwege de hoogte (2642 m). Op beide bergen was er gelukkig weer ravitaillering.

Op tijd voor goud!

Nu volgde 60 km afdalen tot aan de voet van l’Alpe d’Huez, hier de laatste mogelijkheid om nog wat te eten en dan nog 14 km omhoog, wat een kreng! Twee dagen ervoor, in de voorbereiding, vond ik het een lekker lopende col die ik soepel omhoog kwam. Nu leek er geen einde aan te komen. Gelukkig hadden we genoeg reserve qua tijd opgebouwd en kwamen we ruim op tijd binnen voor het goud!

Naast dat de tocht superzwaar is en het uiterste van ons heeft gevergd, hebben ik vooral ook genoten. Wat is het toch heerlijk om op je 52ste je droom te kunnen verwezenlijken en rond te kunnen fietsen is dezelfde alpen waar vroeger je idolen reden.