Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Federico de Marco gaat koersen voor WV Amsterdam

Door reporter Marco Postma
Federico de Marco gaat koersen voor WV Amsterdam

Federico de Marco gaat koersen voor WV Amsterdam

Het transferseizoen is nog maar pas geopend en WV Amsterdam slaat direct keihard toe. Volgend jaar rijdt tijdritspecialist Federico de Marco zijn koersen in het shirt van onze club! Zaterdagmiddag 3 oktober werd de overgang door voorzitter Maurice Willems definitief gemaakt.

Vanuit de club werd de laatste tijd een actieve lobby gevoerd om Federico naar onze club te halen. De Almeerder gaat geregeld naar koersen met Marco Postma die er maar niet over ophield. Daarnaast is Federico getrouwd met een dame uit de Jordaan. Dus met het Amsterdam-gevoel zit het al direct goed.

Mijn hart maakte een sprongetje van geluk toen ik hoorde dat ik volgend jaar kan beschikken over deze sterke man

Ook Frans van Rossum – coach van de formatie die ieder jaar strijdt op het NCK – is verheugd. Door zijn strenge hand van selecteren bleef er maar een klein gezelschap over voor het NCK. En nu krijgt hij ineens deze specialist in de schoot geworpen. Hij zegt: “Mijn hart maakte een sprongetje van geluk toen ik hoorde dat ik volgend jaar kan beschikken over deze sterke man.”

Ook voorzitter Maurice Willems die vanmiddag speciaal voor de gelegenheid gekleed ging in een shirt met de beeltenis van Leonardo da Vinci is blij met de komst van Federico: “Veel mensen op de club kennen Federico al langer omdat hij hier geregeld koerst. Een enthousiaste gast die het plezier in de sport uitstraalt. Benvenuto Federico.”

Op de foto: Maurice Willems en Federico de Marco (in WVA-shirt)