Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart
Marco Postma wint het zilver op het NK wielrennen voor Masters na voorbereidend werk van zijn ploeggenoot Ello van Gelderen.

Ello rolt rode loper uit voor NK zilver van Marco

Even dacht ik dat de Nederlandse titel voor mij zou zijn. Maar de finish lag net iets te ver en Gerard van Velde was net iets te snel. Die schijnt trouwens Olympisch kampioen schaatsen te zijn. Na de finish eventjes teleurgesteld. Nu vooral heel trots op mijn zilveren medaille.

Oneindig groot is mijn dank aan Ello van Gelderen die het tempo in de laatste ronden zo hoog hield dat er niemand meer kon ontsnappen. Trainingsmaat Fred van Huisstede zorgde voor de aanmoedigingen. Dat deed hij samen met Marielle Kok die nu klinkt als Bonnie Tyler (je weet wel, die schorre zangeres van ‘Total Eclipse of the Heart). Toepasselijke songtitel trouwens want haar bloeddruk steeg naar ongekende hoogte.

Oneindig groot is mijn dank aan Ello van Gelderen die het tempo in de laatste ronden zo hoog hield dat er niemand meer kon ontsnappen.

Vandaag gaf de beste wielerclub van Nederland, WV Amsterdam, een masterclass in het organiseren van sportwedstrijden. Wat een sfeer en zo mooi dat er zoveel mensen kwamen kijken (en frieten eten en bier drinken). Mijn volgende koers rijd ik dus gewoon in het zwart rood van mijn club en dat is eigenlijk ook heel mooi!

– Verslag van Marco Postma