Tactic Bikeplanet Amacx Cool & Heat

Driedaagse dag 1: koers kijken van de kant

[door Rob Bohte]

Driedaagse dag 1: koers kijken van de kant

Maandagavond 3 augustus de eerste van drie ‘Ed Snijders in memoriam’ koersavonden op het parcours van de WV Amsterdam. Het was weer gezellig druk, zowel op als langs het parcours; Kristel Nijssen had kantinedienst en die kon dus vol aan de bak. Het juryhok was weer bemand met het illustere duo André en Gerry. Uw razende reporter mocht vanavond de koers van een andere kant zien, EHBO-dienst dus koerskijken van de kant.

Na herdenken van Ed Snijders startte circa 130 renners en rensters – een ware damesarmada van de Amstel reed mee – vol goede zin. Het tempo lag hoog en elke ronde zag uw reporter vanaf de kant bij de kantine het peloton voorbij denderen. Af en toe had zich een groepje renners weten los te weken van het peloton, maar de volgende ronde was het weer een complete pact dat voorbij zoefde.

Toch moest er iets gebeuren, er reden immers heuse hardrijders mee zoals Tim Veldt (deze keer geen specifieke trainingsopdracht), Koos Zut, Ello van Gelderen en Robert Godfroid (RG in zijn categorie een echte TT-specialist). En ja hoor na een krap uurtje was een kopgroep van 9 renners tot stand gekomen met enkele van bovengenoemde stoempers en Serge van de Putten van de WVA. In deze groep waren alleen witte en zwarte nummers aanwezig, zij draaiden hun rondjes met een gemiddelde van 46-47 km/uur. Het peloton was gezien.

Dames en nieuwelingen sprintten af na 1 uur en 2 rondes, Lisanne Immerzeel werd 1ste gevolgd door Birgit Witte en Judith van Manen (WTC de Amstel dames uitstekend van voren) Martijn Krook werd 1 bij de nieuwelingen en Friso van Diemen twee. De sprint van 60+ was een eenvoudige prooi voor de heer Hus, waar wint hij niet? Jeroen Hamer hielde eer van WVA hoog pakte de tweede plek en de derde was voor Fred Doeleman. Drie ronden later volgde 50+ met de sprint in de pocket voor Joop Floor, Arthur Ernes 2 en Martin Hoefakker 3.

De winnaar van zwart moest uit de kopgroep komen, 3 van Gaul! En 1 van de WVA, een ongelijke strijd. Ello van Gelderen werd 1 – die gaat met de dag sterker rijden – Stan Nelissen 2 en Serge vd Putten 3. In de laatste ronde werd de kopgroep met de 5 witte nummers nog bijna voor de streep teruggehaald, o.a. Cisco van de Pels voerde het peloton aan en reed die laatste ronde boven de 50 km per uur! Nog net voor het aanstormende peloton wisten de 5 ontsnappers te finishen: Stefan Wolffenbuttel won  voor Tim Veldt en Klaas Boessenkool.

Uw razende reporter had het zeer rustig, geen pleisters kwam uit de verbandtrommel. Benieuwd wat de dinsdag- en woensdagavond gaan brengen…

Uitslag en foto’s
De uitslag van de koers staat hier. Duane heeft foto’s gemaakt van deze koers.