Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

Dit zijn onze cyclocross-kampioenen

[door Ed Bosse]

Dit zijn onze cyclocross-kampioenen

Koning winter bepaalt het parcours en de bouwers hebben zich maar aan te passen. Een blauwe lucht en een zonnetje wat net de kracht mist om het asfalt te ontdoen van zijn gladde ijslaag. 12 WVA-ers schrijven zich in bij Marcel Kamerling de inschrijver van dienst. Serge van de Putte de regerend clubkampioen is niet in goede doen maar zal wel zijn kampioenstrui verdedigen. Good Old Theo Broere, onverslijtbaar, staat ook weer aan de start.

De Amstel, ASC Olympia en de Trappist rijden ook hun kampioenschap gezamenlijk wordt het parcours uitgezet, ieder is voor een deel van het parcours verantwoordelijk. Door de gladheid minimaal asfalt wat zorgt voor een kort maar zeer uitdagend parcours.

Op mijn fiets een minicamera geplaatst om alles maar dan ook alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Zoals gewoonlijk bij de start van het gezamenlijk clubkampioenschap na 50 meter meteen het viaduct op, de verzuring slaat daar al ongenadig toe en dan ben je nog geen spatje bagger tegengekomen. Met z’n allen schuin het talud af richting de sloot. Na de bocht natuurlijk dwarsliggers en afstappers die zorgen voor een natuurlijke schifting en daarmee ruimte. Oversteken naar het Bossepad waar menigeen moeite had om het goede spoor te vinden met als gevolg een onvrijwillige landing in de struiken. Het Bossepad af de heuvel over, ai dat valt ook weer tegen. Snelheid maken en via het hulpverleningspad naar de dijk richting de nieuwbouw, daar draaien en keren, op en af. Door het hek oversteken achterlangs de blauwe container en het juryhuis van WVA. Een stukje redelijk harde ondergrond waar je even kon herstellen om langs de sloot weer te glibberen en glijden door de blubber. Daarna een heen en weertje met als toetje de eerste boomstam, er overheen springen op de fiets vergeet het maar! Langs het golfterrein en de sloot om een doorsteek te maken door de struiken waar weer een obstakel genomen moest worden, een boomstam die laag genoeg voor mij is om met fiets en al overheen te wippen. Dit is het deel van het parcours die de jonge honden van de Amstel hebben uitgezet, walgelijk zwaar, net een professionele cyclocross, drie keer het talud van het viaduct op en af. De eerste klim gaat nog fietsend maar de andere twee moet ik lopen. Die pokken klimmetjes zuigen alle power uit mijn benen. Op het viaduct weer fietsen en naar het deel van het parcours dat uit het zieke brein van de Olympianen is ontsproten. Gekheid natuurlijk want het was gewoon een prachtig parcours. In de laatste ronde werd ik gepasseerd door een ontketende Jeroen Thiele die mij achter het juryhuis inhaalde en toen de turbo er op zette, wat kan die man tekeer gaan in de zware bagger stukken. Die laatste ronde was een ware helletocht vooral de beklimmingen van het talud, gefinisht als 8e en met een voldaan gevoel m’n rooie carbon ros geparkeerd.

En hoe ging het met Serge van der Putte? pap in de benen, geen conditie, afgestapt! Serge wanhoop niet volgend jaar sta je er weer!

Uitslag clubkampioenschap:

  1. Jeroen Thiele clubkampioen veldrijden WVA 2016
  2. Sander Baars
  3. Mart Dominicus
  4. Djoen Liem
  5. Bart Bijvoet
  6. Frank Nederveen
  7. Bart van Breemen
  8. Ed Bosse
  9. Paul van de Berg
  10. Theo Broere