Dit zijn de WVA clubkampioenen van 2015

[door Ed Bosse]

Zaterdag 25 juli 2015 passeerde de ergste zomerstorm in 25 jaar. Het gebeurt zelden maar nu moest het bestuur om veiligheidsredenen de wedstrijden afblazen. Het was takkenweer, harde wind en regen veranderde het asfalt in een oerwoud. De foto die Frans van Rossum op facebook plaatste spreekt boekdelen.

zomerstormWij stonden op zondagmorgen voor een uitdaging, de veteranenclub Nederland zou twee wedstrijden rijden op ons parcours, een damesploeg zou starten op ons parcours voor een toertocht en onze renners zouden strijden om het clubkampioenschap. Om zeven uur liep Frans al te sjouwen met takken om het parcours vrij te maken, ik was eerst naar het beheer van het sportpark gegaan om te kijken of daar al iemand aanwezig was, niet dus! Samen met Frans alle grote takken in de berm gewerkt. Sommige waren zo groot dat wij de takken moesten breken om het parcours vrij te maken. Dit leverde wat hilarische momenten op omdat door de kracht die je moest zetten je pardoes achterover viel. Om 08:30 uur werd de beheerder van het Sportpark uit zijn bed gebeld en hem dringend doch beleefd verzocht om de grote motoren met sjofel in te zetten om de vele takken te verwijderen. Gelukkig kwam hij snel, Inmiddels was Rob Bothe ook gearriveerd en ook hij nam de bezem ter hand. Intussen was kantine geopend, het juryhok in order gemaakt, er was koffie gezet.Het geluid van de tractor van het beheer klinkt dan als muziek in de oren, in no time waren de takken verwijderd. Pffff wat een opluchting de wedstrijden konden doorgaan.

Dit jaar hadden wij een primeur. Ed als kantinedame met in de aanbieding koffie met appelgebak en een toefje slagroom voor maar € 3,- . Een winstpakker, want zes appeltaarten gingen over de toonbank. Het gevolg van de deelnemers aan de 50+ en 60+ koers van de Veteranenclub zorgde voor een goede omzet.

Dit jaar hadden wij een primeur. Ed als kantinedame met in de aanbieding koffie met appelgebak en een toefje slagroom voor maar € 3,- . Een winstpakker, want zes appeltaarten gingen over de toonbank.

En nu: koers!
Ruim 50 renners schreven in voor het clubkampioenschap en onder deze drie renners met ruime ervaring in het peloton en met dito leeftijdsjaren inmiddels de 70 en ook 80 gepasseerd maar nog steeds in staat om voorin te koersen. De wedstrijd werd gekenmerkt door vele uitvalpogingen die telkens weer in de kiem gesmoord werden. Als eerste sprintte de 60+ af en zoals gewoonlijk werd er goed gekeken naar elkaar. Een snelle laatste ronde waar Jos Geijsel op kop werkelijk smeet met zijn krachten. Na het viaduct was het gebeurd met hem, positioneren en rammen als je uit de laatste bocht komt, wind op kop Bosse gaat buitenom kijkt uit zijn ooghoeken, niets! Tot 5 meter voor de finish waant hij zich nog de nieuwe clubkampioen, dan flitst Barend Cerneus voorbij en wint met een half wiel voorsprong. Paul van de Berg eindigt keurig op een derde plek. Bij de vijftig plus is het Jan de Nijs die de volle winst pakt voor Maurice Willems en Rob Bohte op een keurige derde plek. Bij de 40+ wist Jeroen Slikker te ontsnappen uit de greep van het peloton en kon solo naar de finish rijden, Erwin Kistemaker gezegend met zeer rappe benen won de sprint van het peloton en werd tweede, Maurice de Bruin werd keurig derde. Bij de jongelingen stond er geen maat op de vlijmscherpe sprint van Marco Postma. Hij finishte voor Bram Buschman en Koen Polder.

Hieronder het de clubkampioenen van 2015 op een rij. Mannen gefeliciteerd en draag jullie kampioensshirt met ere!