Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

Dit wordt ons nieuwe clubhuis!

[door Maurice Willems]

Dit wordt ons nieuwe clubhuis!

Vandalismebestendig, passend binnen het bescheiden budget en een uitstraling die past bij het WV Amsterdam van de toekomst. Dit waren de uitgangspunten van het ontwerp van Frank Nederveen van studioNEP voor het nieuwe clubhuis van onze wielerclub.

De basis van het ontwerp bestaat uit een simpele doos. Deze doos is voorzien van een luifel waarvan de vorm refereert aan de snelheid en de bewegingen van de renners tijdens de eindsprint. Deze luifel beschermt de kantine tegen de zon en zorgt buiten voor beschutting tegen regen voor de bezoekers van de wedstrijden.

Door de grote glasgevel en doordat het clubhuis op een verhoging is geplaatst ontstaat vanuit het clubhuis een perfect zicht op de finish van het wielerparcours. Onder de grote glaspui zijn zowel aan de binnen- als de buitenzijde banken aan de gevel bevestigd als een soort tribune.

De gevel is opgebouwd uit betonelementen die zijn voorzien van zwart grind en de aluminium puien zijn allemaal voorzien van rolluiken. De hemelwaterafvoeren zijn niet aan de buitenzijde geplaatst zodat het niet makkelijk word gemaakt om op het gebouw te klimmen. Dit alles zorgt ervoor dat het een robuust gebouw is geworden dat vandalismebestendig is.

Binnen is de sfeer van het bestaande clubhuis behouden gebleven door een grote fotowand waar de historie van WVA te zien is. Ieder clublid mag zijn eigen foto aan de wand hangen. Na de wedstrijden worden aan de grote stamtafel die midden in de kantine is geplaatst de grootste wielerverhalen verteld!

Bezoek ook de website van studioNEP