Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

De keuze was reuze op sportpark sloten

Sloten 17 februari 2024 binnen en buiten baan.

De keuze was reuze op sportpark sloten deze zaterdag. Voor snelle mannen op de baan was er Derny KVA en op het parcours buiten de trimmers en licentiehouders koers.
Met 70 trimmer of zoals men in België zegt “toeristen” en ook de term “liefhebber” wordt regelmatig gebruikt was het mooie koers er reden groepjes weg maar uiteindelijk werd het een eindsprint waar Erwin Kistemaker zijn nieuwe Pinarello met gemak naar de eerste plaats loodste. Het was ook de eerste keer voor Peter Nijssen achter de Mylaps tijdwaarneming systeem voor de WVA, dank Peter!

Nina Kessler renster van EF Education-Cannondale

Bij de licentiehouders stonden 100 renners aan de start met een een compleet damesteam aan de start die aan koers simulatie deden. Normaal hoor je niet veel anders dan wielen en naven ratelen op sloten waren er nu regelmatig commando’s te horen van de sprinter aan haar knechten. Ook Nina Kessler, die in 2024 voor de Amerikaanse wielerploeg EF Education-Cannondale rijd, stond aan de start en volgens mij is ze goed in orde.

prijzengeld na afloop (net genoeg voor roze koek en colaatje)

Voor deze trainingskoersjes is er geen podium ceremonie maar wel prijzengeld na afloop (net genoeg voor roze koek en colaatje), hoe anders was dit bij Derny kampioenschap van Amsterdam 2024 binnen op de baan. Daar was er een echt podium met foto’s en medales

Derny podium KVA 50+
1Maurice de Bruin
2 Ed Vrauwdeunt
3Frank Nijssen


Derny podium KVA Amateurs
1 Olav
2 Renner van de Ruiter
3 Chris Kerkdijk