Just Cycle Sportswear Bikeplanet Duursport.nl Robic Studionep

Concours hippique bij Excelcior

Door Ed Bosse op 8 november 2015

Concours hippique bij Excelcior

Draaien en keren door de binnenbak waar je je stalen, aluminium of carbon ros niet echt de sporen kon geven, de teugels konden buiten weer gevierd worden richting de modderbak een heuveltje en weer een modderbak. Galop werd draf op het hobbelige stuk naast de manege gevolgd door zuigend grasland, waarna een traktatie op een stuk asfalt waar het weer in gestrekte draf ging een 180 graden bocht en weer over op galop naar de binnenbak.

Het verhaal achter tijdens de koers is natuurlijk veel interessanter. Jeroen van Hoeijen miste vorige week een bocht gemist tijdens het regionaal kampioenschap en kreeg een tak in zijn oog. Ook vandaag had hij het geluk niet aan zijn kant. Zijn derailleur fungeerde als een ouderwetse richtingaanwijzer, niet echt een functionaliteit zoals bedoeld. Serge van der Putten had zijn materiaal speciaal op deze koers geprepareerd, mooie brede tubes had hij op zijn velgen gelijmd, helaas gleed de tube van de velg na in aanraking te zijn gekomen met een boomstronk. Serge kon zijn weg vervolgen nadat hij een ander wiel gestoken had. Djoeng Tong Liem stond ook met pech langs de kant en kon zijn weg niet vervolgen, jammer want hij staat hoog in het klassement. En ondergetekende had een goede dag. Met de techniek is niets mis, de power wordt minder met de jaren maar ach ik laat de helft van het startveld nog achter mij.

Bij de jeugd stond weer een kudde jonge veulens aan het vertrek, Bij de 40+ was het weer een hengstenbal met een enkele merrie. Bij de 40- dames en nieuwelingen wordt de kudde ook steeds groter. De organisatie moet mogelijk gaan nadenken om de startprocedure voor volgend jaar aan te passen.

Volgende week zijn wij te gast in het Twiske, één van de mooiste en uitdagende parcoursen van de ACC. Techniek en snelheid zijn daar de ingrediënten zijn een goede klassering. Tot volgende week!