Clubliefde en Clubkampioenen

[door Rob Bohte]

Clubliefde en Clubkampioenen

Zondag 26 juli, precies één dag na een ongekende zomerstorm was het programma van de WV Amserdam overladen. Eerst de veteranenbelangen koers 60+ (start 10:30 uur) daarna idem 50+ (start 12:00 uur) en vervolgens de zomerklassieker van WVA: de clubkampioenschappen. Op zich een programma dat goed te doen is voor het vrijwilligersteam  ware het niet dat zaterdag 25 juli het parcours in een jungle was veranderd.

De orkaan had Sloten ‘omgewaaid’ in een heus tropisch oerwoud. Kon er wel gekoerst worden? Uw razende reporter kwam (pas) om 8:30 uur aanwaaien (zaterdagavond een verjaardag van Jeroen vd Linde met rijkelijk veel bier) en ontwaarde de 2 houthakkers Ed Bosse en Frans van Rossum die al vanaf 07:00 uur met bijl, zaag en bezem in de weer waren om deze overvolle zondag door te laten gaan. Clubliefde in het kwadraat. Hier zag uw reporter de ware Clubkampioenen in actie. Met hulp van Martin in zijn tractor met veger voor en blazer achter werd het parkoers toch nog spic & span en konden de 60 en 50+ koersen op tijd starten en was de strijd voor het Clubkampioenschap ook gered. Het waren enerverende wedstrijden bij de ‘oude knarren’ .Voor verslagen/ uitkomsten verwijs ik naar de website van Veteranen 50 Plus of FB-pagina van Jeroen Bosman.

Houthakkers Ed Bosse en Frans van Rossum waren vanaf 07:00 uur met bijl, zaag en bezem in de weer om deze overvolle zondag door te laten gaan. Clubliefde in het kwadraat. Hier zag uw reporter de ware Clubkampioenen in actie.

Om 14.00 startte de wedstrijd voor het Clubkampioenschap 2015 met ruim 50 man aan de start! Met vuile wind op stuk van de ‘bult‘ en naar de finish toe werd het lastig om weg te komen. Het verloop van de wedstrijd was voor 80% laf te noemen. Niemand wil kruit verschieten om zijn droom (kampioen worden) in rook te zien opgaan door op kop voor naderen hard te rijden. Toch waren er wel enkele uitloop pogingen maar met groepjes van maximaal 4 tot 5 man was ontsnappen onmogelijk.

De 70+ categorie kende een iconische winnaar: Herman van Bruggen.  Het verloop van de sprint van de 70 en 60+ is uw razende reporter ontgaan omdat hij 2 ronden ervoor samen met Marcel Kamerling aansloot bij kopgroep waar 2 zwarte nummers in zaten (met Jeroen de Bossman, die al de veteranenkoers 50+ van 12:00 uur achter de kiezen had) en 1 rood nummer.

De 60+ werd gewonnen door Berend Cerneus  met Ed Bosse op 2 en Paul van den Berg op 3. We reden door (Marcel kamerling reed te hard voor mijn gevoel/ vermogen) en 1 ronde later sloot Jan de Nijs weer aan. We reden zo enkele rondjes door maar het peloton pakte ons toch 1 ronde voor eind terug. De sprint voor de 50+ werd een spannende strijd tussen Jan de Nijs (na de sprint meldde hij “ik had nog 2 tandjes over”) en Maurice’ specialized’ Willems. Uw reporter zag op plek 3 het duel voor zijn ogen plaatsvinden.

De sprint van zwart was voor plek 2 en 3 want Jeroen Slikker was er tussen uit gemuisd en kwam solo over de streep. Erwin Kistemaker – in WVA shirt – werd 2 en Maurice de Bruin zette nipt voor Jeroen Bosman zijn wiel over de streep.

Nog 3 ronden voor wit, verschillende uitlooppogingen werden teniet gedaan en in de laatste ronde lette uw RR van de kant op de plek waar rassprinter Marco P zat… 1 na laatste plek (zijn geliefde die dit zag was hier niet ‘amused’ over… wat is ie hij NU weer aan het doen????). Daar kwamen ze door de bocht…. Marco Postma was overmachtig met een lichtjaar ruimte tussen hem en de nummer twee.