Clubkampioenschap 2014

[door Ed Bosse]

Clubkampioenschap 2014

Alle voorwaarden om er een mooie wielerdag van te maken waren ingevuld: zomers weer, mooi publiek en tot het bot gemotiveerde coureurs. Vandaag werd er gestreden om het clubkampioenschap van onze eigen roemruchte club. Vanaf de start was het tempo erg hoog en als het al even stilviel was dat het startsein voor een spervuur aan demarages.

Soms leek een groep daadwerkelijk uit de greep van het peloton te ontsnappen. Totdat het peloton het wel mooi vond geweest en het de vluchters weer achterhaalde. De finale van de categorie 60+ liep uit op een sprint waarin de sluwe Ed Bosse de snelste bleek. Het recept voor de finale van de 50+ liep anders. Marcel Kamerling verraste de snelle mannen met een perfecte getimede ontsnapping in de slotronde.

Dit kampioenschap kende een fantastische opkomst. Hier mogen we met z’n allen heel erg trots op zijn.

Bij de 40+ kwam een langgerekt peloton op de finish afgestormd. Alleskunner Jeroen Bosman verschalkte de concurrentie in een sprint die van ver werd ingezet. Bij de jonge mannen van veertig jaar en jonger leek het sprintersbal te worden verstoord doordat de ultieme uitlooppoging van Rick van der Kroon leek te gaan slagen. Pas in de laatste ronde van de koers werd ‘de zingende wielrenner’ in de kraag gevat. In de eindsprint toonde Marco Postma zijn snelle benen.

Bij de prijsuitreiking roemde microfonist Ger Schor de opkomst: “Dit kampioenschap kende een fantastische opkomst. Hier mogen we met z’n allen heel erg trots op zijn”. Na de huldigingen bleef het nog lang gezellig rond het clubhuis.

Uitslag clubkampioenschap 2014

Categorie 1e plaats 2e plaats 3e plaats
40- Marco Postma Frank Nederveen Patrick Blöte
40+ Jeroen Bosman Jeroen Slikker John Giljam
50+ Marcel Kamerling Mart Dominicus Jan de Nijs
60+ Ed Bosse Willem Buchner Jos Geijsel

De volledige uitslag staat hier.

Veel fotografen

Ook vandaag waren tijdens de race fotografen present om de wedstrijd op de gevoelige plaat vast te leggen. Duane van der Geld en Kristel Nijssen begonnen al voor de start en gingen door tot en met de huldiging.