Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

Clubkampioenschappen veldrijden bij de Wielervereniging Amsterdam 2023

Zondag 22 januari 2023

Clubkampioenschappen veldrijden bij de Wielervereniging Amsterdam. WVA-gastheer voor de Trappist, Olympia en de Amstel die hun clubkampioenschap konden rijden op het selectieve veldrijd parcours van de WVA.

Hans Leijnse en Ed Bosse hadden op zaterdag weer hun uiterste best gedaan aan de herstelwerkzaamheden, ontbrekende prikpalen weer aangevuld en linten opnieuw gespannen.

Om 11.00 uur startte eerst de jeugd van de Amstel en daarna de senioren van de Amstel.
Om 13.00 uur startte eerst de jeugd van Olympia en daarna de senioren van WVA en zes minuten later de senioren van Olympia.
Om 15.00 uur startte de Trappist als hekkensluiter voor hun clubkampioenschap veldrijden

Verslag clubkampioenschap veldrijden WVA:
12 deelnemers hadden zich ingeschreven die een gooi wilden doen naar het clubkampioenschap. De gedoodverfde favorieten Ron Vroom en Frank Nederveen waren beide geveld door de griep.
De gevestigde namen dichtte zich al zelf kansen toe, Bart Bijvoet, Wouter Smaling en Wim van Leest waren volgens de bookmakers de favorieten op wie gewed kon worden.
Bij de dames stond er één met stip bovenaan en dat was Bianca van den Hoek.

De start!
Als een pijl uit de boog startte Bianca van den Hoek, de mannen gelijk met de neus op de feiten drukkend dat met haar niet te spotten viel in het veld.
Wie ook een goede start had was Thijs Pankras op zijn fully mountainbike, hij kwam als eerste door na de eerste van de vijf te rijden ronden.
Bart Bijvoet volgde als tweede en Wim van Leest de eerste veteraan als derde. Bianca van den Hoek passeerde in dit geweld als zevende.

Het parcours hier en daar toch wel een beetje glibberig en een lastige looppassage tegen het talud van het viaduct, en dan het technische gedeelte achter het clubhuis met draaien en keren, op en af de heuvel en de dijk.
Lang leek het of Bart Bijvoet en Wim van Leest die dekselse Thijs Pancras zouden inrekenen maar niets was minder waar, Thijs had de kop genomen in de eerste ronde en zou die niet meer afstaan.
Maar daarachter ontspon zich een hevige strijd om de overige erepodium plaatsen. Bart Bijvoet moest zijn inspanningen om de kloof te dichten naar die dekselse Thijs Pankras bekopen met een fysieke en mentale inzinking en finishte uiteindelijk als 6e.
Wim van Leest die taaie krijger kon het gat ook niet dichten maar hij kwam wel verrekte dichtbij.

Opmerkelijk was de opmars van Joost Baks ook op een mountainbike. Na de eerste ronde passeerde hij als achtste, de tweede ronde zesde, de derde ronde vierde, de vierde ronde derde en in de laatste ronde verschalkte hij Wim van Leest nog en finishte als 2e Wim van Leest moe gestreden finishte als 3e.
Bianca van den Hoek maakte haar naam en faam meer dan waar, zij eindigde overall op een 5e plek net achter Frank Nijssen die nog diep moest gaan om Bianca van het lijf te
houden.

 

Een bijzonder mooi kampioenschap met terechte en onverwachte winnaars.
De uitslag;
1e plaats en clubkampioen bij de dames Bianca van den Hoek

Overall uitslag;
1e plaats en clubkampioen bij de heren Thijs Pankras
2e Joost Baks
3e Wim van Leest
4e Frank Kristel Nijssen
5e Bianca van den Hoek
6e Bart Bijvoet
7e Ivo Rigter
8e Ello van Gelderen
9e Jeroen Kleijn
10e Wouter Smaling
11e Maurice de bruin
12e Rene 't Hoen.