Bikkelen in de ronde van Den Oever

[door Marco Postma]

Bikkelen in de Ronde van Den Oever

Tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever wordt ieder jaar een wielerkoers gereden. Dat las ik eerder deze week in een aankondigingsbericht. Dus gisteren trok ik de stoute koersschoenen aan: op naar Den Oever!

In het volledig met vlaggetjes versierde dorp haalde ik mijn rugrummer op bij de voetbalclub en sprong direct op mijn fiets voor een verkenning. Het parcours was een kleine selectieve omloop van Den Oever naar het volgende dorp (Oosterland) en weer terug. Het leek mij dat sommige renners in de opwarming al snelheden reden die ik in de wedstrijd maar moeilijk haal. Dus: op naar de start met 53 renners. Dat waren er na één ronde nog maar 49. Door de harde wind ging de boel op de kant en haakten er iedere ronde opnieuw weer renners af. Razende reporter Postma moest tot het uiterste te gaan om bij te blijven. Op de 53 x 13 en 12 reed hij zo hard hij kon op het grensgebied tussen weg en berm.

Alle gedubbelde renners werden twee ronden voor het einde uit koers gehaald. Zo gingen we de finale in met nog maar 21 renners. Helaas was ik net niet fris genoeg om in de voorlaatste ronde met de beslissende ontsnapping mee te springen. Wel won ik de sprint van de rest en werd ik 11e in de einduitslag. Met gloeiende benen weer op weg naar huis. Renners van WV Amsterdam: doe volgend jaar ook mee met de Ronde van Den Oever! Mooi parcours, leuke sfeer en aardige mensen. En na afloop een visje eten is in Den Oever geen probleem.

bikkelen in den oever