ASC Olympia start project om schooljeugd te laten wielrennen

[door Maurice Willems]

ASC Olympia start project om schooljeugd te laten wielrennen

Onze buren van ASC Olympia zijn gestart met een project om de schooljeugd te interesseren voor de wielersport. Wij vinden dit een fantastisch initiatief en daarom delen wij het bericht van Michel Schoenmaker maar al te graag. Leden van WVA met kinderen van 8 – 14 jaar: stuur ze op fietsles bij Olympia!

Hallo, mijn naam is Michel Schoenmaker, 2 dagen per week werkzaam als “combinatiefunctionaris fietssport”  bij collega-vereniging ASC Olympia. Een van mijn opdrachten is om schooljeugd te interesseren voor de wielersport. Dit doe ik met kennismakingslessen op school maar vooral met activiteiten hier op het sportpark; baanwielrennen, mountainbiken en natuurlijk wegwielrennen. Daarnaast heeft Olympia een mountainbike (jeugd-) afdeling opgezet.

Op dit moment draait er inmiddels een groep van 15 tot 20 kinderen op de zondagmorgen. In het kader van een goede samenwerking benader ik jullie met een uitnodiging voor jullie kinderen (van 8 tot 14 jaar) om aan deze activiteiten mee te doen. Eerst even een keer komen kijken/meedoen mag ook.

Dinsdagmiddag 15.30 uur – 16.30 uur.
10 gratis lessen baanwielrennen/mountainbiken; incl. fiets en helm en trainers.

Donderdagmiddag 15.30 uur – 16.30 uur.
MTB kids club; 3 gratis lessen mountainbiken en daarna € 10 per 2  maanden inclusief fiets/helm en trainers. 1 keer per kwartaal gaan we ook een keer baanwielrennen.

Zondagmorgen 10.00 uur tot 11.30 uur.
Mountainbiketrainingen voor de Olympia-jeugd o.l.v trainers als lid van Olympia. Fietshuur mogelijk voor € 50 per jaar.

Al deze activiteiten draaien al maar er zijn altijd kinderen welkom om mee te komen doen en in de schoolvakanties gaan we gewoon door!

Kijk op facebook : https://www.facebook.com/groups/886738371460563/

Voor informatie kun je mij mailen op mschoemaker@sportserviceamsterdam.nl of bellen op 0629782186.