Bij onze club klopt het Amsterdamse wielerhart

90 jarig lustrumviering bij WVA: Een onvergetelijke Derny race!

Verslag van Olivier Korenhof

Op zondag 25 juli 2023 vierden we het lustrum van onze wielerclub WVA, en wat een spectaculaire dag was het! We hadden een bijzondere activiteit op het programma staan: een echte Derny race. En laten we zeggen, het was absoluut een belevenis die we niet snel zullen vergeten.

Het gevoel van achter een Franse motorfiets koersen was werkelijk fantastisch. Vooral tijdens de 10 ronde, 25 kilometer lange race kwam dit volledig tot uiting. Het tempo was hoog, de adrenaline pompte door onze aderen en we waren allemaal klaar om te knallen. Na een rondje gaf ik me gangmaker de opdracht de kop te nemen en 4 ronde lang reed ik op kop.
Bij het ingaan van de 5 ronde kwamen de snelle mannen voorbij en was ik afgeleid en mijn aandacht automatisch verlegde naar de voorbij scheurende renners, verloor ik even het wiel van mijn gangmaker. In een peloton houd je nu eenmaal nauwlettend de anderen in de gaten. Dit kleine moment van onoplettendheid kostte me echter snelheid, en ik moest volle bak aan om weer bij in het motorwiel te komen. Met een snelheid van 55 kilometer per uur kostte het me veel energie. Het was duidelijk dat ik het sturen en de veiligheid volledig aan mijn gangmaker moest overlaten en me enkel concentreren op het zo dicht mogelijk volgen van het spatbord van de Derny.
Desondanks was het een geweldige ervaring. De race zorgde voor een enorme boost van spanning, en we werden volledig meegesleept door de snelheid en het competitieve element. We zijn dankbaar voor deze fantastische middag, de goed georganiseerde BBQ en vooral de gezelligheid die we met elkaar hebben beleefd.
Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze gangmakers. Zij waren niet alleen uiterst bekwaam in hun rol, maar ook buitengewoon sympathiek. Hun professionaliteit en steun hebben bijgedragen aan het succes van de Derny race.

Als WVA kijken we terug op een geslaagd lustrum en een onvergetelijke dag vol wielersport. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit succes, en we kijken nu al uit naar de volgende uitdagingen die voor ons liggen. Samen maken we van WVA een club om trots op te zijn!

Prachtige fotos gemaakt door Kristel