Kidsrace, Gentlemen's Course en Sluitingsrit

Afsluiting wegseizoen op zondag 11 oktober 2015
11 oktober: Kidsrace, Gentlemen's Course en Sluitingsrit

11 oktober: Kidsrace, Gentlemen’s Course en Sluitingsrit

Op zondag 11 oktober sluit WV Amsterdam het jaar in stijl af. Die dag organiseert onze club weer de Kidsrace gevolgd door de in ere herstelde Gentlemen’s Course. Daarna is het tijd voor de Sluitingsrit en dan zit het wielerseizoen er echt op.

Wij gaan er voorzichtig van uit dat tegen tijd duidelijk is geworden dat de ploeg van keuzeheer Van Rossum de concurrentie op het NCK een flinke pandoering heeft gegeven zodat zij op deze slotdag in ons clubhuis kunnen worden gehuldigd.

Het programma zondag 11 oktober 2015

10:00 uur – Kidsrace
Wielrennende vaders of moeders rijden met een jeugdige fietser van vier jaar of ouder een koppeltijdrit van één ronde over ons circuit. Je schrijft je samen in bij de inschrijftafel bij André Demeulenaere en iedere jongeling krijgt een herinnering.

11:00 uur – Gentlemen’s Course*
Ploegen van twee renners razen in een koppeltijdrit van twee ronden over ons parcours. Alweer een jaartje ouder en draait het niet meer zo soepel? Geen paniek: er wordt leeftijdscompensatie toegepast zodat ook oudere teams kunnen winnen! Ook voor deze categorie geldt dat er als duo wordt ingeschreven aan het bureau van de jury.

13:00 uur – Rit in lijn alle categorieën (licentiehouders en basislidmaatschap)
Het is zaak om je in de laatste weken van het seizoen zorgvuldig te blijven soigneren. Want in de laatste wegrit wordt er traditioneel gevlamd en stijgen de melkzuurwaarden naar ongekende hoogte.

16:00 uur – Prijsuitreiking
Voor de winnaar van iedere categorie is er een mooie beker. De eerste drie aankomende van iedere categorie gaan met bloemen naar huis. Voorts zijn er 10 geldprijzen voor categorie Elite, 40 + en 50 +. Voor de Dames, Nieuwelingen en 60 + zijn er 5 geldprijzen.

En dan…feest!
De dag zal muzikaal worden omlijst door WVA-renner Rick van der Kroon die wij ook kennen als de ‘Dutch Diamond’ en ‘De Zingende Wielrenner’. Uiteraard wordt er door onze dames in de kantine weer gezorgd voor een natje en een droogje. Het bestuur rekent op een groot deelnemersveld gaat er vanuit dat alle WVA-coureurs aan het vertrek zullen staan. Dit zal door de vrijwilligers die de inschrijvingen doen, de kantinedames en anderen die zich afgelopen seizoen ingezet hebben om het mogelijk te maken dat er wedstrijden verreden konden worden, als een blijk van waardering ervaren worden, dus doe allemaal mee!

 

* Over de Gentlemen’s Course

Harm Ottenbros en John Mens

Harm Ottenbros en John Mens

Schrik niet als je tijdens de Gentlemen’s Course beroemdheden uit het cyclisme tegenkomt. Zo reed John ‘moto guzzi’ Mens in 2013 deze koppeltijdrit met Harm Ottenbros. De wereldkampioen van 1969 bij de professionals! Wij hopen ook dit jaar weer enkele klasbakken van weleer aan de start te krijgen. En laten we eerlijk zijn, ook binnen de club is genoeg kwaliteit aanwezig. Wat te denken van onze supertijdrijders van een zekere leeftijd Herman van Bruggen en Gerrit van Buehre. Beide de tachtig gepasseerd maar er lijkt geen sleet op deze mannen te komen!