50/34 en 11/32, Giro Dolomiti en koersen op Sloten!

[door Ed Bosse]

50/34 en 11/32, Giro Dolomiti en koersen op Sloten!

De voorbereiding niet optimaal, wel voldoende kilometers maar ook dito kilo’s waardoor de zwaartekracht een grotere rol gaat spelen op de passo Giau, passo Gardena, passo Pordoi en al die andere kluchten in het beloofde land van het Cyclisme bella Italia! afijn zoals de titel al doet vermoeden het klimverzet op de fiets gemonteerd en ik moet zeggen de col du Hollandaise en de col du Maxis waren vandaag een makkie. Dat geeft vertrouwen!

Lekker vroeg naar Sloten gereden, een paar krentebollen en meuslibrood bij de bakker gehaald. Twee potten koffie in de bouwkeet gezet waar Bart Chaves van Breemen de licentiehouders mocht inschrijven. il Campionissimo achter de knoppen, Guiseppe Manzolini EHBO en speaker, Frans Moser van Rossum kantine juffrouw, Barend Nibali Cerneus inschrijven licentiehouders, Gerrie Amador Smit inschrijven licentiehouders, André Demeulenaere wakend oog en stand-in. Het was weer een gouden vrijwilligerskopgroep met een Italiaans tintje een week voor de eerste etappe van de Giro Dolomiti, die krabbers van de Giro Italië vandaag vast het parcours laten verkennen in de Dolomieten en het moet gezegd er liggen wel enkele uitdagingen daar.

Maar nu de koers, strijd, list en bedrog op het parcours van Sloten

Trimmers 69 vertrekkers,
Een koers waar de mannen en vrouwen het wel probeerde maar geen enkele ruimte kregen van de hoofdmacht, te mooi weer? Het werd een sprintersbal
1. Koen Polder, 2. Remco Kroon, 3. Jeroen Slikker

Licentiehouders 96 vertrekkers,
Voor de gele, rode en zwarte nummers een sprinters bal op één uitzondering na Kelly Markus kon zich bijzonder goed handhaven in de kopgroep van de Elite renners.

uitslag dames: 1. Kelly Markus, 2. Susan Hartog, 3. Susan Verdegaal

Uitslag nieuwelingen: 1. Serginho Wilshaus, 2. Niels Kramer

Uitslag 50+: 1. Patrick Molenaars, 2. Maurice Willems, 3. Jan Repko

Uitslag 40+: 1. Rolf Hendriks, 2. Gert Dijkstra, 3. Maurice de Bruijn

Bij de Elite een kopgroep van 8 renners waarvan enkele kleppers geen chip of de chip in de achterzak hadden waardoor zij niet werden geregistreerd en dus ook niet in de uitslag kwamen.
Uitslag Elite: 1. Leon Koch, 2. Fred Pronk, 3. André van Reek

Il campionissimo in het verse snelle pak met een ommetje naar huis voor de nodige kilometers Sloten, Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel, ronde hoep, Abcoude, Weesp, via de vecht door de polder naar Almere, totaal weer 100 km. op de teller, laat ze maar komen die pokkeheuvels in het beloofde wielerland, ik ben er klaar voor. Ciau!